Az ajakápolás fontos napi rutin

A minap elmentem egy drogériába, ahol szerettem volna új rúzsokat venni magamnak, de sajnos nem találtam olyat, ami nekem megfelelt volna. Mindenesetre úgy gondoltam, hogy ha már ott vagyok, akkor egy kicsit körbe nézek, hátha eszembe jut, hogy szükségem van otthon valamire. Eszembe jutott, hogy az újságban az apróhirdetések között volt egy reklám egy kozmetikumról, de már nem tudom sajnos, hogy pontosan mi szerepelt benne.

Nagyjából ugyanazokat a termékeket találtam meg, csak más márkajelzéssel. Nem mondanám, hogy ezek olyan termékek lettek volna, amik a mai életünkből nélkülözhetetlenek, mégis tele volt velük az egész üzlet.

Néha azon is meglepődtem, hogy egy kis szemöldökszedő csipeszért, vagy egy hatvan darabos vattapamacsért mennyi pénzt elkérnek. De hát ez ellen nem tudunk mit tenni, sőt, mi nők tudjuk, hogy ezekre a kellékekre pont szükségünk van, így muszáj megvennünk.

Azonban furcsálltam, hogy egy olyan helyen, ahol a létező összes tisztálkodó – és szépségápolási szert meg lehet találni, nincsen egy termék sem, amiben ne lennének nem természetes összetevők. Ez vajon miért van? Végig ez a kérdés motoszkált a fejemben. Pedig tudtommal manapság a természetes összetevőjű kozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Létezik már ilyen arckrém, testápoló, szappan, sőt még ajakápoló is, amiket én is előszeretettel használok. Még anyukám mesélt nekem ezekről a termékekről, körülbelül három hónappal ezelőtt. Ajándékba kaptam tőle ezeket a kozmetikumokat, és azt kell mondanom, hogy nagyon jó döntés volt tőle, hogy megvette nekem ezeket, hiszen egy csapásra megváltozott tőlük az életem, végre nincsenek bőrproblémáim.

Ami azonban igazán meglepett, az az ajakápoló hatása volt. Számtalan ajakírt kipróbáltam már, de egyik sem érte el azt a hatást, amit vártam volna. Ráadásul volt olyan is, ami még az árát sem érte meg, ugyanis csak rosszabb lett tőle, mint amilyen előtte volt. De hát néha ilyen is kell, nem lehet mindig minden úgy, ahogy elvárjuk, vagy szeretnénk.

Azonban ez az ajakápoló tényleg beválik, minden nap nálam van, bárhová megyek, még lefekvés előtt is használom. Kis helyen elfér, nem folyik, nem törik el, és ráadásul természetes összetevőket tartalmaz, mint például a kókuszolaj. Úgy gondolom, hogy az ajakápolás is nagyon fontos, sokan ezt elfelejtik, vagy éppen nem törődnek vele. Szerencsére ez az arány az én megállapításom szerint időről időre változik, már férfiak körében is egyre elterjedtebb az ajakápolók használata.

Teljesen odavagyok érte, annyit dicsértem már, hogy anyukám fogta magát és ismét vett magának is, bár az egyiket elhagyta a nagy sietésben munka után, úgyhogy kénytelen volt venni magának egy másikat. Kár volt érte, mert még szinte új volt az az ajakápoló, de hát mondtam is neki, hogy ez legyen a legkisebb gondja, hogy elhagyott egy ajakírt.

Kíváncsi vagyok, legközelebb mivel fog előrukkolni, általában az ilyen „akciói” mindig sikeresek, én meg aztán végképp vevő vagyok mindenre, ha kozmetikumokról van szó.  Elárulta, hogy az egyik újságban látta múltkor ezt az ajakápolót, pont az apróhirdetések melletti oldalon volt elrejtve egy kisebb reklám róla. Mondjuk már lassan nincs hova pakolnom, mert minden polc tele van a fürdőszobámban, de örülök, hogy anyukám is sok újságot olvas és egészen a végéig megnézi őket, még az apróhirdetéseket is végigfürkészi. Múltkor pont azok között talált egy hirdetést, ahol egy családnak keresett régi bútorokat, amiket más már nem használ. Nekünk pedig pont akadt pár darab.