Castrol motorolajok Nógrádból

A párom a lehető leg lehetetlenebb oldalakat, közösségeket szokta követni a social media felületeken. No, nem mintha kutakodnék a fiókjaiban, de akárhányszor a tekintetem a képernyőjére esik, olyan megdöbbentő címeket, csoportneveket találok, hogy szinte kiáll a fejemből a kérdőjel, hogy ezeket meg miért kell naponta látogatni, nem csak tudni a létezésükről? A morbid, poénos oldalak még hagyján, azoknak én is nagy rajongójuk vagyok. De amikor bizonytalanul elsétálsz a párod háta mögött a hűtőig, és észreveszed, hogy nógrádi apróhirdetési csoportokat fürkész, akkor már azért egy kicsit nagyobb a baj.

Rögtön jött az evidens magyarázat: csak megnézem, van-e valami olcsón. Oké, persze, akkor ezen túl én meg Siófokra járok majd közértbe, innen a IV. kerületből. Nem értette a viccet, illetve ha értette, akkor meg valószínűleg nem értékelte. Pár perc múlva kijelentette, hogy másnapra ne csináljak programot, mert megyünk Nógrádba. Csak pislogtam, és félve megkérdeztem, hogy ugyan, mi a francért kell odáig elmennünk, ráadásul egy olyan szabadnapomon, amit tölthetnénk hasznosabb kikapcsolódással is. Megtudtam, hogy a nógrádi apróhirdetéses oldalon talált egy idős bácsit, aki eladja az autószerelő műhelyét, és aki megveszi, az másként kívánja felhasználni, ezért a bácsi minden készletét kisöpri, egy kis plusz bevétel reményében. Kiderült, hogy legalább 4 féle van a különböző Castrol motorolajok közül a tulajdonában, és a párom szerint sokkal kedvezményesebb árat kap, ha megveheti egyszerre az összeset. Én meg hát ki vagyok, hogy elrontsam az örömét? Azért óvatosan jeleztem neki, hogy még otthon is volt tartalékban, sőt elve olyan webshop-ból rendeli, ahol alapból jóval áron alul kapja meg és még kocsikázni se kell érte ilyen rengeteget. De bárhogy is próbálkoztam, nem hagyta magát meggyőzni.

Egyébként egy laza kirándulásnak is fel lehet fogni, mert legalább láttunk néhány számunkra új helyet, és azt gondolom, hogy a hatalma spóroláson túl ez lehetett a valódi indok, hogy egy picit megpróbáljuk feldobni az amúgy sem unalmas életünket. És ha ebből a szemszögből nézzük, akkor teljesen megérte elmenni Nógrádba, még ha számomra indokolatlan mennyiségű olajjal tértünk is vissza. Legközelebbi alkalommal remélem, Hawaii mellett akad kedvező áru Castrol motorolaj ahova érte kell mennünk. Valahogyan azt is megoldjuk, hisz nem ismerünk lehetetlent!