Csak nekünk haszontalan

Rengeteg dolog van ami haszontalan, mégis megtartjuk. Ki tudja, még kellhet felkiáltással besuvasztjuk a szekrény legaljára. Aztán az idő múlásával persze kiderül, hogy dehogy van rá szükségünk, nem használtuk soha, és nem is fogjuk. Ez egy fájó felismerés, mert a lelkünk mélyén érezzük, az adott dolog még igenis hasznos… csak nem nekünk.

Mi lesz ezekkel a tárgyakkal? Amikre egykor még mint kincsre tekintettünk, aztán rájöttünk, az életünk nélküle sem kevesebb? Kidobjuk a legközelebbi lomtalanításkor? Vagy visszarakjuk a szekrénybe és megfeledkezünk róla?

Fontos végig gondolni, hogy az adott dolog tényleg hasznos-e, vagy csak a hozzá fűződő érzelmek miatt nem dobjuk ki. A nagyi foltozott, ragasztott tollseprűje például a sajnálatos módon haszontalan kategóriába esik, viszont egy szótár vagy váza még hasznos lehet.

És mi történjen a hasznos dolgokkal, amikre nekünk még sincs szükségünk? Jó megoldást jelent az apróhirdetés feladás. Hiszen másoknak még szükségük lehet az általunk nem használt tárgyra. Így nem is dobjuk ki, a helye is felszabadul, és még talán egy kis pénzt is szerezhetünk.

Vannak olyan oldalak, ahol gyorsan és egyszerűen lehet hirdetéseket feladni online a fotelünkben ülve. Így időt tudunk spórolni, és megkíméljük magunkat a felesleges megpróbáltatásoktól. Van olyan weboldal például, ahol még regisztrálnunk sem kell, mert automatikusan létrehozza a profilunkat a rendszer. Ráadásul ingyen is hirdethetünk, nem kell jutalékot fizetni az eladott termékért.

Tehát apróhirdetésre fel! Pucoljuk ki a lomokat, hogy egy élhetőbb helyet teremtsünk magunknak. Mert a zsúfoltság egyik lakásnak sem tesz jót.