Ha túl sok a cuccod, raktározz profi módon

Irattároló állványrendszer

Az apróhirdetés szuper lehetőség, és ezt egyre több ember kezdi felismerni. Vannak olyan ismerőseim is, akik szinte már munkaként foglalkoznak az apróhirdetések feladásával, és termékekkel való kereskedelemmel. Van, aki nagyon sok dolgot felhalmoz otthon, hogy aztán azokat sorban eladogassa. És egyesek ebből egész jól megélnek, hisz ha valaki nagy forgalmat bonyolít a neten, az áruk eladásából származó sok kis bevétel és plusz haszon összeadódik, és abból néha egész szép kis profitot lehet összegyűjteni, de ehhez tényleg érdemes tudatosan csinálni a dolgot.

Láttam olyan kispályás eladókat, akik szinte az összes cuccot, amit beszereznek eladásra, azt a saját házukban halmozzák fel, például a nappalijukban, a garázsukban, a hálóban, a szekrényekben, akár még a konyhában is, mindenhol, ahol találnak egy kis helyet. Egy előző posztomban már írtam ilyen emberekről, akik gyűjtési mániában szenvednek, de én nem ezekről az emberekről beszélek, akiket már nem is zavarja, hogy a házuk tele van kacattal, hanem olyan normál személyekről, akik utálják, hogy tele van a házuk kacattal, de nincs ötletük, mihez kezdhetnének vele. Ezek ugye olyan dolgok, amiket nem akarnak kidobni, hisz még eladnák őket, és jó helyet kell nekik találni, ahol nem esik semmi bajuk, hisz ezeket a dolgokat még el akarják adni. És senki nem vesz meg egy apróhirdetési oldalon egy olyan terméket, ami sérült, karcos, elszíneződött, rozsdás, penészes vagy valami más sérülés található a felületén. Tehát aki profi módon akar kereskedni, annak meg kell oldania az áru biztonságos tárolását, hisz a nappali közepén a végtelenségig nem tarthatja, főleg, ha nem akarja, hogy a családja kiköltözze őt is a sokk kacattal együtt. 

Ha már valaki komolyan gondolja az üzletet, tényleg érdemes befektetnie a megfelelő tároló rendszerekbe. Ma már nincs olyan csillagászati ára sem egy kisebb helyiségnek, amit ki tudsz bérelni, és ott tudod tárolni a dolgaidat, amiket eladásra szánsz. Meg szerintem az is kényelmesebb, ah nem kell a vevőket mindig a saját kis házadba hívnod, a gyerekek mellé, hanem van egy semleges terep, ahol átadhatod az árut. Meg amúgy sem tudod, hogy ki bukkan fel, én meg kimondottan nem szeretek idegeneket beengedni az otthonomba, ki tudja, nem emelnek el valamit, amikor éppen hátat fordítok. Meg amúgy is profibbnak hat az, ha van egy kis külön bérelt helyiséged, amit csak az eladásra használsz.

Oké, de miután találtál egy ilyen kis raktárat, amit bérelhetsz még mindig ott van az a probléma, hogy valahol mégis tárolni kell az árut. Annak nincs értelme, hogy ott is olyan kupis halmokban álljanak a termékek, mint otthon, egymásra felhalmozva. Így a vevő is lemenekül, ha meglátja, hogy itt meg ott, a hely különböző pontjaira dobálva állnak nagy kupacokban az eladásra szánt termékek. Aki rendetlen, abban mások se fognak megbízni, és az áruban se fognak bízni, amit el akar adni.   

Én tudok is pont egy ilyen céget, ami erre a problémára kínál megoldást, akár valaki egy nagy raktárat bérel, és több tonna árut akar elhelyezni, akár csak egy kisebb helyiséget bérel, ahol csak pár nagyobb árut kell elhelyeznie, vagy a sok kisebb holmit akar rendezetten és biztonságosan elhelyezni. Ennek a cégnek sokféle terméke van, például fém polcok, salgó polcok, amik pont otthoni felhasználásra, meg kisebb helyiségekbe jó. Ezek ipari minőségűek, szóval sokkal megbízhatóbbak és erősebbek, mint a sima fa polcok, amiket a boltokban vehetsz. Ezek biztosan nem fognak leszakadni, akármilyen súlyú terméket is raksz rájuk. Ezen felül ezeket a polcokat sem sokkal nehezebb összeszerelni, mit egy sima könyvekhez való polcot, amit megvettél a boltban. De a cég ki is jön, és össze állítja neked, így még erre sincs gondod. Valamint ennek a szolgáltatásnak az is nagy előnye, hogy pontosan akkora polcot rendelhetsz, amekkorára szükséged van. Nem lesz olyan gondod, hogy nem fér el, vagy túl kicsit, éppen a dolgaid azok amik nem férnek el.

Nekem is van otthon egy ilyen irrattároló állványrendszer, és szerintem nagyon praktikus. Én ugyan nem csak iratokat tárolok rajta, hanem mindenféle mást is, de eddig bírja a strapát.

Én mindenkinek azt tanácsolom, ha nagyban akar eladni, akár egy apróhirdetési oldalon is, hogy ne otthon halmozza fel az árut. Vegye az üzletet komolyan, és szerezzen be egy profi polcrendszert. Az áruja is biztonságban lesz, és az otthona sem néz majd ki úgy, mint egy rendetlen raktár.