Magánnyomozóval Julio boldogságáért

Az unokám mióta megmutatta, hogy kell használni ezt az internetet, azóta nem unatkozom már. Mondta az Imike, a kis unokám, hogy ezen az interneten annyi minden van, hogy itt majd mindent megtalálok. Megtudom hallgatni majd, ahogy a Soltész Rezső, az a gyönyörű ember énekli a kedvenc nótámat, és akárhányszor meg tudom hallgatni, mindig újra el tudom indítani majd. És mennyire igaza lett az én Imikémnek, fent van a Soltész Rezső összes száma az interneten, és még videókat is tudok nézni. Meg ott van a Jimmy is, a király, a Zámbó Jimmy, azzal a gyönyörű hajkoronájával. Isten áldja meg szegényt, be gyönyörű hangja volt neki. Az Imike olyan rendes volt, hogy nekem adta ezt a számító gépet, sokszor egész este ez előtt ülök és hallgatom ezeket a régi jó nótákat, mert a tévében már csak ilyen villanyrezsóhoz hasonló zenék mennek, meg kattogás. Eh nem nekem való már az, az én időmben még rendes zenék voltak.

A tévében már csak a kedvenc sorozatomat nézem, délutánonként megy, kettő órakor. Hogy abba mennyi izgalmas dolog történik! És szegény Julio soha nem tud összejönni azzal a rendes kislánnyal, azzal a Paulindával, mert az az álnok kígyó, Rosa meg a testvére, Carlos Alberto keresztbe tesznek nekik. És Paulindát mindig magához édesgeti a Carlos Alberto, mert a pénzére pályázik, Rosa pedig a Pedro Rodriguez cégénél vásárolt magának pozíciót, hogy Julio ne tudja meg, hogy a testvére valójában Mario Sanchez eltitkolt mostohalánya.

Nagyon ideges vagyok rájuk, az a szegény Julio senkinek sem ártott, mégis folyton a boldogsága útjában állnak.

Szerencsére azt interneten találtam apróhirdetéseket, és megtanultam, hogy kell feladni is, úgyhogy adtam fel ennek a drága jó Julionak a nevében, hátha akad egy neki való kisleány, akiért nem kell ennyit szenvednie, mint a Paulindáért. Mert ugyan az is egy áldott teremtés, de a mostohái nem engedik, hogy egymáséi legyenek a Julioval, szegénnyel, úgyhogy gondoltam egy másik lányka elfeledtetné vele Paulindát. Még azóta sajnos nem érkezett rá válasz, de hát elég ha majd egy lány jelentkezik, és ha ő jó, akkor ő majd Juliot boldoggá teheti végre, mert annyit szenvedett az a szegény fiú.

Eleinte az internetet csak apróhirdetések feladására használtam. Régen is küldtem be néha a helyi újságba, amikor feleslegessé vált valami kis apróságom. Eladtam sok-sok kerámiat, porcelánt, ülőgarnitúrát, szőnyeget, faliórát. Tulajdonképpen mindent, amire már nem volt szükségem. Az apróhirdetésben az a jó, hogy az újság miatt mindenhova eljut, olyan helyekre is, ahol nem volna lehetőségem megmondani embereknek, hogy épp ezt vagy azt akarom eladni. És amióta az Imikém megcsinálta nekem az internetet, azóta még messzebb is el tudom juttatni a hírét, ha el akarok adni valamit. Csuda dolog ez az internet. Meg az apróhirdetés is egy csuda találmány. Szóval az internetem óta ez volt az egyetlen egy tevékenységem. Ha megkért valamelyik régi barátnőm, nekik is felraktam a dolgaikat. Hogy mennyi ember járt hozzám különböző helyekről, hogy átvegyék, amiket megvásároltak tőlem. Csak később jöttem rá, hogy régi nótákat is lehet hallgatni rajta.

Én nem akartam beavatkozni, csakhogy időközben már Juliot elcsábította az a velejéig gonosz nőszemély, a Rosa, mert így akarja elkergetni tőle Paulindát végleg, hogy megkaparintsa a Muniesa-örökséget, a Sebastian dinasztia vagyonát. Hát ezért adtam fel végül is a hirdetést először.

Végül nem vártam meg, míg jelentkezik valaki az apróhirdetésre, úgyhogy mostanában úgy döntöttem, kezembe veszem a dolgokat. Elkezdtem szemezgetni az interneten, amit az Imike unokám csinált nekem, hogy kivel tudnám bebizonyítani a Julionak, hogy Rosa megcsalja és nem is szereti igazából.

Úgyhogy beírtam az internetre, hogy magánnyomozó budapest árak , és rátaláltam egy igazi magánnyomozóra. Nézegettem, hogy mivel foglalkozik, és legnagyobb szerencsémre ott volt az is, hogy hűtlenségi ügyek nyomozása. Jaj de jó, mondom. Azt írja a nyomozó, hogy a találkozások gyakoriságától függ, hogy be tudja-e bizonyítani, márpedig Rosa meg az a maffiózó Javier Crespo minden nap összejárnak. Fuj.

Szerencsémre ez a magánnyomozó ért a joghoz is, van neki jogi végzettségű felesége, aki segít neki a munkában, úgyhogy azt is tudják, hogy kell bizonyítani ilyen dolgokat, ha a bíróságra kerülnek. Szóval egy igazi profit találtam. Aztán látom ám, hogy vagyonfelméréssel is foglalkozik, ami azt jelenti, hogy kideríti, a másik fél tulajdonában mennyi érték van. Márpedig a Rosa gazdag, annyi pénze van mint a bűn, mert mindig gazdag fiúkat csábít el, de persze a Julionak azt hazudja, hogy szegény. Mindenesetre a hűtlenség bizonyítása a legfontosabb most, és ez a magánnyomozó tizennégy éve foglalkozik ilyesmivel. Úgyhogy a biztos megfigyelés gyerekjáték neki. És a emellett ért még a joghoz is, az már csak hab a tortán.

Úgyhogy még kicsit nézegetem a magánnyomozó budapesti árakat, de szerintem ezt a detektívet fogom felkeresni, hogy mentse meg azt a drága Juliot. Még jó, hogy vannak ilyen áldott emberek, akik az igazság kiderítésére áldozzák az életüket.