Mindent lehet apróhirdetésből? Autógumi amatőr szemmel

Régebben én is sokat foglalkoztam apróhirdetésekkel, szeretem kihasználni az internet adta előnyöket, hogyha már vannak. Mivel itt minden elérhető, megvehető, és eladható, elhatároztam, hogy én is megszabadulok az olyan dolgoktól, amiket tudom, hogy gyűjtögető létemre sosem fogok használni, így például az évekkel ezelőtt ajándékba kapott virágmezővel megspékelt cukorkaáradat szagú parfümömet, ami egyébként márkás, de hát, na, nem az én ízlésem, ki sem bontottam. Vagy azt az ágytakarót, amiből Suzy és Tekergő néznek vissza rám, ott a spagetti, a húsgolyó, meg minden más egyéb a rajzfilmből, de hiába, valahogy nem akarózik benne aludnom, inkább egy nyolcéves gyerek ágyában tudnám elképzelni, úgyhogy ez is felkerült a listámra. Elképesztő mennyiségű díszem van otthon, télapós gyertyák és állatos mécses tartók, üvegpohárkák, tolltartók, és még sorolhatnám.

Hát mondanom sem kell, hogy ezekre sincs égető szükségem, évek óta vadonat új porfogóként állnak a szobámban, és az ágyam alatt lévő dobozban, érintetlenül. Mindent összegyűjtöttem, egy kupacba a szobám közepére, és elkezdtem fényképezni, és két nap alatt lassan-lassan mindent feltöltöttem eladóként különböző oldalakra és apróhirdetésekbe. Majdnem két hét volt, de csak néhány dísz maradt a birtokomban, nem mondom, hogy meggazdagodtam, de azért jól jött az a kis plusz pénz, amit ebből kaptam! Postáztam is, meg személyesen is adtam oda dolgokat.

 

Aztán így, hogy ennyire jól belejöttem az internetes adás-vételbe, teljesen ráálltam, és én is elkezdtem nézelődni, rájöttem, hogy gyakorlatilag sok mindent olcsóbban be tudok szerezni, ha előbb utánakeresek, vagy akár valakitől használtan, vagy kihasználatlanul megveszem. Mivel éppen aktuális volt az autóm éves szervize, így minden autóval kapcsolatos dolgot is igyekeztem levadászni.

Találtam is olyan hirdetőket, oldalakat, ahol nagy nyári gumi akciók voltak, úgyhogy megvolt a boldogság aznapra. Egészen jól beleástam magam ezekbe a kocsis, autógumis témákba, egy weboldalon nem csak az árakról tájékozódtam el jól, hanem az egyéb paraméterekről is, amik az abroncsokhoz tartoznak. Meg is rendeltem, amit akartam, persze hosszas kutatómunka után, ugyanis fogalmam sem volt arról, hogy az én kis fehér (igen, nő vagyok, úgyhogy első körben így szoktam jellemezni a kocsikat) autómra. Mert oké, hogy kidekoráltam belülről, és minden haszontalan dologgal megtöltöttem, a matricáktól, lógó kütyükön és illatosítókon át a miniatűr tapadós plüss állatokig, de azért ha megkérdezik, hogy na, és szerinted hogyan kell tárolni egy nyári gumit, akkor csak nézek, mint borjú az újkapura.

 

Úgyhogy most megragadtam az alkalmat és jól kiműveltem magam, megtudtam azt is, hogyan érdemes nekilátni a keresgélésnek, mi a különbség a négy évszakos, nyári és téli gumik között, mit érdemes venni személyautóra, és miért kell másmilyen egy terepjáróra vagy kisteher utóra, bár azt hiszem valahol ez egyértelmű is. Már tudom, hogy lehet bizonyos gumikat erősített kivitelben is vásárolni, meg hogy itt is számít, mennyit fogyaszt az autó, meg persze a méret is a különböző jelölésekkel. A terhelési indexről és sebesség indexről továbbra sem fogok tudni bővebb információkat adni másoknak, de azért már nagyjából el fogok igazodni, ha egy műszaki üzletbe tévedek akár élőben, akár az interneten, főleg akkor, hogyha autókról van szó.

 

A másik előnye ennek az, hogy mivel a barátom nagyon szereti az autókat, de azt hiszi, hogy még mindig teljesen amatőr vagyok a témában, ha legközelebb elkezd erről beszélni, megvárom a legalkalmasabb pillanatot és bedobok egy olyan mondatot, ami mondjuk a levegőnyomás ellenőrzéséről szól, és elkezdem taglalni. Szerintem le fog esni az álla, az a minimum, és már nagyon várom, hogy lássam az arcát!

Szóval, több szempontból is jó volt, hogy nekiálltam az adásvételnek, és most már azt is tudom, hogy apróhirdetésekben és internetes oldalakon szinte bármit megtalálok, ha éppen kell.