Otthoni hegesztés

Szabadidőmben sokszor barkácsolok a hátsó kertben. Szeretek fabútorokat készíteni, vagy csak javítgatni ezt-azt, ehhez hozzátartozik az is, hogy néha egy-két dolgot meg kell hegesztenem. Eleinte mindig segítségre volt szükségem, mert nehezen ment a hegesztés, de az évek során belejöttem, már egyedül is boldogulok a feladattal. Eddig mindig a szomszédomtól kaptam kölcsön a hegesztő felszerelését, de pár hónapja már úgy gondoltam, ideje lenne saját eszközöket beszereznem, hiszen elég kényelmetlen mindig a szomszéd nyakára mászni. A hegesztéshez már sikerült megvennem mindent, kivéve egy dolgot, azt, ami a lángot biztosítaná, így szükségem volt egy acetilén palack beszerzésére is a munkához. Természetesen az otthoni tevékenykedéshez elég egy kisebb, olcsóbb kiszerelés is, így az internetes apróhirdetések között utána néztem, milyen gázpalackok elérhetők. Persze végtelen sok hirdetést kidobott a kereső, nem is gondoltam volna, hogy ennyien kereskednek gázpalackokkal!

 

Aztán gondolkodóba estem, a gázpalackokkal szemben igen fontos a biztonság, hiszen a hanyagság nagy bajokat okozhat, megijedtem, hogy vajon egy hirdető mennyire ért a palackok helyes kezeléséhez. De aztán mégis találtam egy eladó gázpalackot a közelemben, így felvettem a kapcsolatot a hirdetővel. Mint kiderült, az illető hegesztő, aki otthon is használja néha szakmáját, így biztossá váltam benne, hogy nem egy veszélyes bóvlit szeretne a nyakamba sózni. Ő az acetilén palackot az interneten rendelte, de azután megkapott egy olyan állást, ami miatt egy-két évre külföldre utazik, így eladná a palackot, hiszen úgyse viszi magával, a pluszpénz viszont kapóra jön számára a kiutazáshoz. Így tudtam venni egy teljesen használatlan gázpalackot, sőt még egy új flexet is (mint beszélgetés közben kiderült, az is eladó) beszereznem, hogy messzire sem kellett mennem érte!

 

Mivel csak ritkábban hegesztek otthon, még mindig tart a gázpalack, amiben nem csalódtam. Azóta a szomszédom is megnézte, mit szereztem, ő másmilyen palackkal dolgozott eddig, de annyira megtetszett neki az én acetilén gázpalackom, hogy magának is keresett egyet az interneten, hiszen nemcsak olcsó, de tovább is tart, mint az övé. Azóta pedig már csak büszkén mutogatjuk egymásnak legújabb tákolmányainkat. Azt kell, hogy mondjam, többé már nincs szükségem segítségre, egyedül is boldogulok bármilyen munkával, így azt fontolom, ha a 7 éves fiam nagyobb lesz, őt is megtanítom a barkácsolás trükkjeire, és megtanítom hegeszteni, bár addigra már biztos egy sokadik gázpalackom lesz.