Van, amit nálunk sem érdemes megvenni, legyetek figyelmesek!

Nemrég láttam, hogy valaki fűtőszőnyegeket árult elektromos padlófűtéshez az apróhirdetéses oldalunkon. Eléggé kikerekedett a szemem, ilyen butaságot még soha nem láttam. Természetesen szerencsétlen gazda, rajta maradt néhány szőnyeg, mert gondolom rosszul mértek ki valamit. De remélem senkinek sem ment el az esze, hogy megvegye tőle. Látjátok, már csak azért is megéri szakemberekkel dolgozni, mert akkor pont annyi szőnyeget kell kifizetned, amennyire szükséged van és nem többet.

Az elektromos fűtés nem gyerekjáték, mondom, hogy mit kell tudni róla!

A fűtőszőnyegekben található amorf fémszálak melegednek fel, maximálisan harminc fokig, tehát esélyed sincs arra, hogy esetleg megégesd magad vagy a padlódat. Ha a hagyományos fűtőtestekre gondolunk, amik nagyon erősen fel kell melegedjenek ahhoz, hogy bemelegítsék a teret, akkor felmerül a kérdés, hogy ezek a fűtőszőnyegek hogyan képesek erre? Ahhoz, hogy ezt megértsétek, azt kell tudni, hogy ez a technológia nem a levegőt melegíti fel, mint a már említett hagyományos technológiák, hanem sugárzó hővel melegítenek, ami egyenesen az embereket melegíti fel, akik a szobában vannak.

Az amorf szálas fűtőszőnyegeket a padló alá kell rakni, szinte bármilyen padlóval kompatibilisek. Nem lehet egymásra fektetni őket, sem kivágni belőlük, ezért nagyon fontos, hogy a szakemberek pontos tervrajzot kapjanak a házról, ahová be kell majd szerelniük a fűtőszőnyegeket, így előre ki tudják számolni, hogy melyik méretből hány darabra lesz szükség. Fontos, hogy ezen a tervrajzon szerepeljenek olyan dolgok, mint például a beépített szekrények, vagy mosógépek, ahová nem lehet beszerelni a padlófűtést.

Jómagam nemrég csináltattam és ezért vagyok most ennyire jártas a témában. De visszatérve az eredeti gondolatra, tényleg figyeljetek oda és gondolkodjatok el, mielőtt megvesztek valamit, hogy valóban fel tudjátok-e használni azt.