Végre a nagybátyámmal is sikerült megértetni, hogy napelem rendszert nem fog az apróhirdetések között találni

Nem igazán tudom megmondani a napját, mikor ültem le utoljára újságot olvasni. Mióta az internet világát éljük, jóval kevesebb újság fogy, ebben biztos vagyok. Manapság az világhálón is rengeteg napilag, pletykaújság, receptmagazin elérhető, ami miatt nem feltétlenül van szükségünk a nyomtatott sajtóra. Persze vannak, akiknél mindez egy rituálé, leülni az aznapi lappal egy jó kávé mellé és elolvasgatni, mi is történt a világban, vagy keresztrejtvényt fejteni. Emlékszem, mikor még az újságokban böngésztük a hirdetéseket, akár álláshirdetésről volt szó, akár albérletet vagy eladó házat illetve lakást keresett az ember. Manapság ez már nem így megy, igencsak leszűkült azok száma, akik így adnak fel hirdetéseket, illetve akik ezen a fórumon állnak neki a keresgélésnek.

Ma, ha hirdetni szeretnénk, elsősorban a különböző internetes hirdető oldalak ugranak be nekünk, lássuk be, sokkal gyorsabb és célravezetőbb a korábbi alternatívákhoz képest. Sokkal gyorsabban megtaláljuk, amit keresünk, és mivel a mai rohanó világban az idő az egyik, amivel igencsak jól kell gazdálkodni, nem mindegy, mire mennyi megy el belőle.

Nyilván vannak olyan dolgok, amiket nem találunk meg az apróhirdetések között, de az internet segítségével szinte bármi elérhetővé válik a számunkra, tehát ha nem akarunk sok időt pazarolni és minél célratörőbben szeretnénk megoldani a dolgainkat, használjuk bátran.

Az idősebb generációnak ezt már nehezebb lenyomni a torkán, még szeretnének a régi jól bevált módszerekhez ragaszkodni. Ha valamilyen mesteremberre van szükségük, előveszik a szaknévsort, vagy ismerősöktől kérdezősködnek. Tapasztalatból mondom, ugyanis nekem is nagyon nehéz az idősebb családtagjaimmal megértetni, hogy már más világot élünk, és ha lépést szeretnének tartani és szeretnék megkönnyíteni az életüket, bizony meg kell tanulniuk használni az internetet. Történt ugyanis, hogy a nagybátyám a fejébe vette, hogy napelem rendszert szeretne a balatoni nyaralójára telepíttetni. Persze hozzánk fordult tanácsért, mert fogalma sem volt róla, mi fán terem a dolog, szeretett volna minél több információt megtudni róla, mielőtt végleges döntést hoz a kérdésben. Azzal tisztában volt, mi a lényege, tehát, hogy a napelem a napfényt elektromos energiává transzformálja át, aminek fontos előnye, hogy a villanyszámla ezáltal rendkívül alacsony lesz. Sokan összekeverik a napelemes rendszert a napkollektorral, pedig teljesen különböző dologról van szó. Én kifejezetten támogatom az ötletet, hiszen környezetbarát megoldás, mivel megújuló energiaforrásról van szó. Az én cégem telephelyén is napelem rendszer van a tetőn, ezáltal rengeteget tud spórolni az energia díjakon, de nyilván kell idő, míg a befektetés megtérül, azonban hosszútávon abszolút megéri, már ha csak a környezetet vesszük is figyelembe. Nyilván nem minden tető alkalmas arra, hogy napelem rendszert telepítsenek rá, de ez az előzetes felmérés során kiderül. Mivel folyton rágta a fülemet a napelem rendszerrel, ezért gondoltam jó alkalom lesz arra, hogy megtanítsam neki, hogyan lehet keresni az interneten, ne folyton engem hívogasson a dolog miatt. Végül csak beadta a derekát, és önállóan sikerült keresnie egy napelem rendszerekkel foglalkozó céget, aki az egész folyamatot részletesen elmagyarázta neki, és sikerült egyedül mindent elintéznie. Én pedig büszkén hátradőlhettem, hogy a jövőben végre már nem az apróhirdetéseket, szaknévsort és a telefonkönyvet fogja bűvölni, és ő is rájött, hogy az internetes kereső az ő barátja is.